Vlees en gevogelte

Keuze uit Rund-, Kalf- en Lams en Varkensvlees

Herkomst

Nederland

Biologisch:

Ja

Variaties:

Recepten:

Rundvlees

De Nederlandse rundveestapel is gericht op de productie van melk. Stiertjes worden aangehouden voor de fokkerij of gaan naar de kalfsvleessector. De koe in de wei is een Nederlands plaatje. Mede door milieuregels kunnen dieren echter niet altijd buiten zijn. Stallen voor melkvee voldoen aan eisen, zoals stroeve vloeren en een ligbed, ze zijn ruim en hebben een goede temperatuur.

De Nederlandse rundveehouderij zit op een hoog niveau dankzij veel onderzoek en investeringen in techniek, gericht op de gezondheid van mens en dier en het optimaliseren van het welzijn. Begin jaren 90 heeft de Nederlandse (melk)veehouderij als eerste ter wereld een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld met regels voor huisvesting, voer, diergezondheid, transport en traceerbaarheid. Nederland was het eerste land dat voor vrijwel 100% ging werken volgens een kwaliteitssysteem voor de hele keten.

Bron: vlees.nl

blank

Herkomst

Nederland

Biologisch:

Ja

Variaties:

Recepten:

Kalfsvlees

De basis voor Nederlands kalfsvlees ligt in de zuivelsector. Van de kalverhouderijen gaan de dieren naar kalfsvleesproducenten, die het vakkundig verwerken tot hoogwaardig en licht verteerbaar kalfsvlees, zoals de kalfsbiefstuk, het kalfshaasje of de zwezerik. Wat zit waar bij het kalf? Wat is de voedingswaarde? En hoe ga je er verder mee om?

De kalverhouder

De melkveehouderij en de kalverhouderij zijn verbonden. Een koe geeft pas melk als ze gekalft heeft. De vrouwelijke en een aantal mannelijke kalveren blijven op het melkveebedrijf.

Bij de slacht

Het slachten van kalveren is aan EU regels gebonden om een zo hoog mogelijk dierenwelzijn te behouden. Medewerkers krijgen een training in het goed omgaan met de kalveren en het zorgvuldig slachten.

Naar de winkel

Het is belangrijk te laten weten waar kalfsvlees vandaan komt. Elk kalf heeft een identificatie & registratienummer. De kalverhouder registreert alle ontwikkelingen.

Bron: vlees.nl

blank
blank
blank
blank

Herkomst

Nederland

Biologisch:

Ja

Variaties:

Recepten:

— 

Wroetvarken

Uniek Ras

Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur, malser en bevat minder vocht.

De Wroetstal

De stallen voor Wroetvarkens worden volgens de door ons gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag- en nachtritme.

Hele dag wroeten, spelen en rusten

De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan.

Leefruimte

In een wroetstal leven groepen van 20 tot 32 varkens bij elkaar. Hierdoor ontstaat er 3x meer leefruimte voor de varkens. Ze krijgen meer beweging, worden actiever en daardoor ontwikkelen ze goed en gezond spierweefsel. Dit is weer terug te vinden in het vlees.

Non-GMO voer

Al onze varkens hebben de hele dag beschikking over vers drinkwater en non-GMO voer. De samenstelling van het gehele voer is vrij van genetische modificatie. De juiste voeding proeft u terug in het vlees.

Milieu/leefomgeving

Het streven is om de vaste mest (mengsel van mest + strooisel) op het eigen bedrijf of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. De vaste mest is beter voor het milieu en heeft positieve invloed op het bodemleven. Dit bevordert ook weer de plantengroei en toename van insecten, bijen en vlinders in de buurt van de landerijen.

Beter Leven

Het Wroetvarken voldoet aan het Beter Leven keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming. Wij gaan met onze eisen en normen binnen onze keten zelfs verder dan de eisen van het Beter Leven keurmerk.

Wij hanteren een vaste prijs, omdat wij houden van eerlijke handel en omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. U wilt ook dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.

Voor meer informatie kijk op www.wroetvarken.nl of volg ons op www.facebook.com/wroetvarken

blank
blank
blank

Herkomst

Nederland

Biologisch:

Ja

Variaties:

Recepten:

— 

Gevogelte

Slagerij Rob levert kwaliteit gevogelte

Gericht op een betere balans tussen dier, milieu en mens

Wij kunnen niet in één dag de wereld veranderen, maar samen met jou doen we elke dag een stapje. Binnen het Tante Door kipconcept streven wij naar een continue verbetering van de balans tussen de facetten dier, milieu en mens. Om tot een, naar onze mening, betere balans te komen hebben wij weloverwogen keuzes gemaakt. Keuzes als het langzaam groeiende ras, de leeftijd van onze kippen, het soort voer, het gegarandeerde inkomen voor onze Tante Door boeren, maar ook de vestigingsplaatsen van onze bedrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds onze start in 2014 hopen wij dat onze keuzes binnen het Tante Door kipconcept hebben geleid tot een bijdrage aan een betere balans tussen dier, milieu en mens.

Volledig antibiotica- en cocciodiostaticavrij concept

Het gebruik van antibiotica en coccidiostatica wordt in de gehele keten van het Tante Door volledig uitgesloten. Om te voorkomen dat de Tante Door kippen ziek worden krijgen zij speciaal voer. Door het toevoegen van etherische oliën, zuren en butyraten aan het voer van de Tante Door kippen wordt de darmgezondheid ondersteund. De etherische oliën en zuren werken antibacterieel en butyraten werken ontstekingsremmend en hebben daarmee een helende werking op de darm. Tante Door is een 100% antibioticavrij kipconcept en daarnaast het eerste kipconcept in Nederland dat volledig is overgestapt op coccidiostaticavrij voer. Ook is het vlees van onze Tante Door kippen volledig vrij van gevaarlijke Salmonella.

100% Nederlandse kip met een volledig gesloten keten

Wij vinden het belangrijk dat je weet waar jouw stukje kip vandaan komt. Tante Door is een 100% Nederlandse kip omdat alle bedrijven in de keten uitsluitend in Nederland gevestigd zijn. Van moederdier tot aan de slager.

Het is een volledig gesloten keten in eigen beheer en staat geheel op eigen benen. Juist hierdoor zijn wij in staat, om samen met alle schakels in de keten, snel verbeteringen door te voeren. Het Tante Door kipconcept heeft naast de algemene standaard certificeringen een totaal eigen controleprogramma wat onafhankelijk gecontroleerd én gecertificeerd wordt door Kiwa VERIN.

Bron: tantedoorkip.nl

 

blank
blank
blank

Herkomst

Nederland

Biologisch:

Ja

Variaties:

Recepten:

— 

BBQ

Uniek concept van BBQTotaal 

Totaalpakketten voor een geheel verzorgde barbecue; van de barbecue zelf tot al het eten en drinken, van partytent tot tafels. Kortom, voor elk wat wils, ongeacht aantallen of voorkeuren en voor een bijzonder schappelijke prijs. Gemak dient de mens, aldus Rob. BBQTotaal is een uniek concept, verzorgd door een vakman en zijn medewerkers die voor u en uw gezelschap een niet te evenaren barbecue regelen!

Via BBQ Totaal stelt u zelf uw barbecuepakket samen. Er is een grote keuze in verschillende soorten vlees, gevogelte, vis én vegetarische gerechten. Ook kunt u kiezen uit vele soorten sauzen, salades en brood voor een gevarieerde, heerlijke barbecue. Zelfs kindermenu’s worden met zorg samengesteld.

Wat u ook wenst: BBQ Totaal verzorgt het voor u. Of het nu voor tien of honderd mensen is, het enige dat u hoeft te doen is uw pakket samenstellen en genieten! BBQ Totaal betrekt alle hoogwaardige producten van de beste leveranciers. BBQTotaal levert in principe door het gehele land.

Kortom: een verzorgde, makkelijke én heerlijke barbecue bestelt u bij BBQTotaal! 

Meer weten mail ons info info@slagerijrob.nl

 

 

blank
blank
blank
blank